Zehirli yumurta vakası Hollanda ve İngiltere’ye de sıçradı

 

Avrupa Komisyonu, Almanya’da üretilen dioksinli yumurtaların Hollanda ve İngiltere’ye kadar ulaştığını, ve önümüzdeki süreçte mayonez ve pasta gibi ürünlere karışabileceklerini açıkladı.

Sağlıktan sorumlu komisyon üyesi John Dalli’nin sözcüsü, kullanılan yemlere dioksin karıştığı şüphesiyle kapatılan 4 bin 700’den fazla çiftlikte üretilen yumurtaların takibinin zor olmadığını, ancak bu yumurtalar diğer yiyeceklerle karıştıktan sonra takip edilmelerinin neredeyse imkansız olduğunu açıkladı.

Dalli, Almanya Tarım Bakanı ile gerçekleştirdiği bir görüşmeden sonra “önümüzdeki haftalarda yemlerdeki dioksinin takip mekanizmasını güçlendirecek yollar aranacağını” kaydetti. AB’den uzmanlar konuyu 11-12 Ocak tarihlerinde incelemeye alacak ve gıda sanayi temsilcilerinin Brüksel’de yağ asitlerinin üretiminin nasıl iyileştirilebileceği konusunda görüşmek için bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: EurAktiv TR

Meryem Arslan

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: